Valitse sopiva padelmaila 

Mitä ottaa huomioon padelmailan valinnassa? Joskus voi olla vaikeaa tietää, mitä kaikkea tulisi pitää mielessä, kun etsii uutta padelmailaa. Mielestämme pelitasostasi riippumatta oleellista on löytää juuri sinulle sopiva padelmaila, joten seuraavaksi käymme läpi tärkeimmät ominaisuuskategoriat, jotka voivat helpottaa sinua pelaajana navigoimaan mailaviidakossa. Tässä oppaassa selitämme hieman yksityiskohtaisemmin, mitä kaikkea on tärkeää ottaa huomioon ennen uuden padelmailan valintaa.

Padelmailan muoto 

 Padelmailan mailanpäästä on kolmea erilaista muotoa, jotka sopivat erityyppisille pelaajille. 

Pyöreä 

Pyöreänmuotoiset padelmailat ovat yleensä kaikkein eniten kontrollipainotteisia ja siksi helpoimpia pelata/käsitellä. Optimaalinen osumakohta on mailan keskellä, mikä tarkoittaa, että osumakohta on kaukana kehykseen nähden, mikä edistää suuren optimaalisen osumakohdan eli sweetspotin syntymistä. Pyöreissä padelmailoissa on yleensä tasapaino matalalla lähempänä kahvaa tai keskellä, mikä antaa pelaajalle enemmän kontrollia. Maila ei kuitenkaan ole automaattisesti aloittelijan maila vain siksi, että se on pyöreä, vaan moni huippupelaaja arvostaa pyöreää mailaa sen anteeksiantavien ja kontrollia parantavien ominaisuuksien vuoksi. 

Plussat ja miinukset – pyöreä muoto 

thumb_up  Iso sweetspot
thumb_up  Kontrolli 
thumb_up  Anteeksiantavampi, hellävaraisempi käsivarrelle 
thumb_up  Vauhti 

Timantti 

Timantinmuotoiset padelmailat ovat kaikkein vauhtipainotteisimpia mailoja. Ne ovat usein kärkipainoisia, jotta pelaaja saisi tuotettua mahdollisimman paljon voimaa lyönteihin. Koska nämä mailat tarjoavat paljon nopeutta, tämä mailatyyppi sopii padelpelaajille, jotka tykkäävät pelata hyökkäävään tyyliin. Tällöin sweetspot sijaitsee korkealla mailassa, kohdassa, jossa maila on leveimmillään. Kun optimaalinen osumakohta sijaitsee korkeammalla padelmailassa, sweetspot on pienempi, joten se vaatii pelaajalta puhtaampia osumia. Tästä syystä timantinmuotoinen padelmaila ei ehkä ole optimaalinen valinta pelaajille, jotka ovat vasta aloittaneet padelin, vaan se on suunnattu enemmän vähän kehittyneemmille pelaajille, jotka pitävät mailan nopeusominaisuuksia kontrollia tärkeämpinä. 

Plussat ja miinukset – timantin muoto 

thumb_up Vauhti
thumb_down  Pienempi sweetspot
thumb_down  Kontrolli
thumb_down  Rasittaa enemmän käsivartta 

Pisara 

Pisaran muotoa voisi kuvailla pyöreän ja timantinmuotoisen mailan välimuodoksi. Tämä muoto sopii pelaajalle, joka arvostaa nopeutta, mutta haluaa silti säilyttää reilusti kontrollia. Pisaranmuotoisissa mailoissa on usein tasapaino mailan keskellä, mikä antaa loistavan pelituntuman sekä hyökkäys- että puolustuspelissä – eli tarjoaa molempien maailmojen parhaat puolet.

Tasapaino 

Padelmailan tasapaino voi olla matalalla, mailan keskellä tai korkealla. Matala tasapaino suosii pelaajaa, joka arvostaa hyvää kontrollia, ja mitä korkeammalle tasapaino siirretään, sitä enemmän nopeutta pelaaja voi tuottaa. Näin ollen korkeampi tasapaino sopii niille, jotka haluavat saada enemmän irti hyökkäyspelistään verkolla, kun taas matalampi tasapaino niille, jotka arvostavat puolustuspeliä ja haluavat voittaa pisteitä pikemminkin ovelilla lyönneillä kuin kovilla smasheillä. 

Plussat ja miinukset – matala tasapaino 

thumb_up  Hellävarainen käsivarrelle
thumb_up  Kontrolli
thumb_up  Helposti käsiteltävä
thumb_down  Vauhti

Plussat ja miinukset – korkea tasapaino 

thumb_up Vauhti
thumb_down  Kontrolli
thumb_down  Rasittaa enemmän käsivartta 

Paino 

Myös padelmailan paino vaikuttaa pelikokemukseen. Standardipaino on noin 365 g, mutta padelmailoja on saatavilla 330–395 gramman vaihteluvälillä. Juniori- ja naispelaajat suosivat yleensä hieman kevyempää mailaa (365 g ja alle), kun taas miesten pelaajat suosivat usein vähintään 365 g painavia mailoja. On tärkeää, ettei pelaaja pelaa liian painavalla mailalla, sillä se voi rasittaa käsivartta. 

Plussat ja miinukset – painavampi padelmaila 

thumb_up  Vakaampi pallo-osuma
thumb_up Enemmän painoa iskujen taakse (vauhtia)
thumb_down  Vaikeampi käsitellä puolustuspelissä 
thumb_down  Rasittaa enemmän käsivartta

Plussat ja miinukset – kevyempi padelmaila 

thumb_up  Helpompi käsitellä     
thumb_up  Kontrolli
thumb_down  Vauhti
thumb_down  Vakaus pallo-osumassa

Materiaali 

 

Iskupinta 

Kaksi yleisintä osumapinnassa käytettyä materiaalia ovat lasikuitu ja hiilikuitu. Lasikuitu on hieman pehmeämpi materiaali, joka antaa pehmeän ja hellävaraisen pallo-osuman, kun taas hiilikuitu on laadukkaampi ja kovempi materiaali, joka antaa vankemman ja jäykemmän osumatuntuman. Hieman edullisemmissa mailoissa on yleensä lasikuitua ja kalliimmissa ja laadukkaammissa mailoissa hiilikuitua, ja joissakin padelmailoissa on myös näiden kahden materiaalin seosta. 
Hiilikuitu vaatii pelaajalta hieman enemmän, koska jäykkää materiaalia on vaikeampi saada taipumaan ja tuottamaan samalla nopeutta. Jos se kuitenkin onnistuu, maila reagoi tehokkaammin kuin lasikuitumaila. Näin ollen suosittelemme hieman kokeneempia pelaajia tai pelaajia, jotka haluavat haastaa itsensä, pelaamaan hieman jäykemmällä hiilikuitumailalla. 
Hiilikuidusta on myös erilaisia tiheyksiä, joista yleensä 3K:n sanotaan olevan standardi. Tämä tarkoittaa, että hiilikuitusäikeitä on 3000 neliösenttimetriä kohden. Mitä suurempi hiilikuitusäikeiden määrä on, sitä kovempi tai jäykempi maila on. Jäykkä maila voi auttaa pelaajaa tuottamaan paljon nopeutta, ja se sopii pelaajalle, joka nauttii jämäkästä ja kovasta lyöntituntumasta. 
Pallon kierteen tuottamisen helpottamiseksi padelmailoissa voi olla myös iskupinnasta erottuva nappulamainen rakenne. Osumapinnassa voi olla myös hiekkapaperin kaltainen karhea pinta, joka tarttuu paremmin palloon. Kierteen tuotto palloon on tietenkin mahdollista, oli mailassa minkälainen osumapinta tahansa, sillä siihen vaikuttavat lähinnä tekniikka ja reikien sijainti, mutta iskupinnan rakenne ja hiekkapaperipinta helpottavat kierteen tuottoa ja voivat tuoda sen ekstran, jota tarvitaan, jotta pallo voidaan iskeä onnistuneesti ulos kentältä.  

 

Ydin 

Padelmailan ydintä kuvaillaan yleensä joko pehmeäksi tai kovaksi. Pehmeä ydin antaa pehmeämmän ja anteeksiantavamman pallo-osuman, ja se on ihanteellinen reilusti kontrollia hakevalle pelaajalle. Kova ydin sen sijaan tarjoaa paljon nopeutta ja erittäin vankan ja kovan osumatuntuman. 

Fördelar och nackdelar - hårt padelracket

thumb_up  Vauhti
thumb_up  Vankka osumatuntuma
thumb_up  Tuntuu vakaammalta
thumb_down   Ei niin hellävarainen käsivarrelle 
thumb_down  Kontrolli
thumb_down  Pienempi sweetspot 

Plussat ja miinukset – pehmeä padelmaila 

thumb_up  Mukavuus
thumb_up  Kontrolli/tuntuma
thumb_up  Anteeksiantavuus
thumb_down  Vauhti
thumb_down  Mailan responsiivisuus voi tuntua vaisulta kokeneille pelaajille

Rungon rakenne

Padelmailan runko on valmistettu joko lasikuidusta tai hiilikuidusta tai näiden materiaalien seoksesta. Lasikuitu on hieman edullisempi materiaali, joka ei ole materiaalina yhtä vakaa kuin hiilikuitu, kun taas hiilikuitu on paljon kestävämpää ja laadukkaampaa. Hiilikuitu käyttö rungossa on järkevää, kun otetaan huomioon, että maila joutuu joskus kosketuksiin esimerkiksi kentän seinien ja lasin kanssa. Rungon hiilikuitu pidentää mailan käyttöikää ja saa myös padelmailan tuntumaan kokonaisuutena vankemmalta. 

Yhteenveto 

Padelmailan eri ominaisuudet voi olla hyvä pitää mielessä, kun valitset uutta padelmailaa. Pyöreä maila, jossa on matala tasapaino ja pehmeämpi osumapinta, on hellävarainen kädelle ja se tarjoaa paljon kontrollia, mikä sopii puolustavalle pelaajalle. Sitä vastoin timantinmuotoinen maila, jossa on korkea tasapaino, on hyvin nopeuspainotteinen, jolloin pääpaino on kontrollin sijaan nopeudessa. Jos haluat parhaat puolet sekä nopeudesta että kontrollista, kannattaa valita pisaranmuotoinen maila, jossa on tasapaino keskellä ja medium-jäykkä ydin

Mailat24 Logo
Betaltjänster
Frakttjänster

© 2023 Mailat24. All rights reserved.